2012. április 26., csütörtök

Fehér Pokol


"Az egyik legrealistábbra sikeredett filmes repülőgép szerencsétlenséget követően az életben maradtak a fagy birodalmának kellős közepén találják magukat. Semmi cécó, hattyú halála, csak rázkódás és zuhanás. Az időjárási körülmények még az edzetteket is kikészítik. Csontig hatoló hideg, vízszintesen üvöltő jeges szél. Hulla, hull a hó és hózik, Liam Neeson fázik, mert kutya zima van itten, meg kell hagyni. Bear Grylls, a helyzetet elemezendő, újabb epizóddal oktatna bennünket A túlélés törvényeiről, azonban neki is arcára fagyna mosolya. Mert a megpróbáltatást fokozandó, nyomukban a vérengző farkasfalka. Uraim! Én a futást javaslom!"*

És lesz itt futás bőven hiába a sérült láb és a lelassító társak/időjárás. Joe Carnahan kizavarta stábját a terepre dideregni, amitől erősen megnövekedett a valóság érzete. Olyan hideg érződik át a vászonról, hogy az ember akaratlanul is a tenyerét leheli. Basszus! Hol a kesztyűm?.. És tényleg a rövid gatyát szépen vissza kellett váltani mackó nadrágra és 10 percenként azon elmélkedni , hogy vajon mi a fenéért nincsen már fűtés.   

Viszont végre (még) egy remek film. Jól megtartott feszültség jellemzi a filmet és a farkasok is jó kis izgalmat hoznak nekünk. Összességében  egy brutális és véres alkotás remek pillanatokkal . Én ajánlom  mindenkinek aki csak szereti  hasonló témájú filmeket hiszen pazar mozi. Viszont meleg pulcsi és egy forró tea nem árt közben .:D  Apropó azért érdemes megvárni  a stáblistát követő rövid jelenetet, mert benne a nagy felvilágosodás.



*első bekezdés by: Kenobi (Filmtrailer)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése